Pulpe de pui in aluat

de Lau in Pui, 21 Mar 2012 | 4065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe
  • 200 g mazare
  • 2 morcovi
  • 5 catei usturoi
  • 1 pahar de vin
  • ardei rosu
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri margarina
  • 1 lingura faina
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in aluat:

Faina o punem intr-un bol facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, sare, zahar si galbenusurile amestecate. Incepem sa framantam si daca este nevoie adaugam lapte caldut, acoperim si lasam sa dospeasca 30 minute.

Intindem aluatul si intindem margarina amestecata cu faina, impaturim, adaugand partea stanga pana la centru, partea dreapta peste cea stanga si impaturim, dam la frigider 1 ora,

Pulpele le spalam, le condimentam si le prajim in  putin ulei, le scoatem pe un servetel absorbant

Morcovii il taiem cubulete, ii adaugam in tigaie cu putin ulei incalzit, lasam sa se inmoaie putin dupa care adaugam mazarea si vinul. Lasam sa fiarba la foc mic, la final adaugam usturoiul pisat, patrunjelul tocat, condimente dupa gust, apoi lasam sa se raceasca,

Ardeiul si cascavalul le taiem fasii.

Intindem aluatul taiem patratele, adaugam cate o lingura de umplutura, cascaval, ardei, asezam pulpa si unim colturile.

Le asezam in tava unsa cu ulei, le ungem cu oul batut cu laptele si dam la cuptor pana se rumesc frumos

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lau 1

22.03.2012, 13:26

va astept la masa

Sim0na 1

22.03.2012, 20:49

Interesanta combinate!

Lau 1

22.03.2012, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui